آشنایی با حضرت مهدی (عج)

ساخت وبلاگ

امیرالمومنین حضرت علی(ع)فرمودند:

درانتظارفرج امام زمان(ع)باشید و از رحمت خداوند نا امید نشوید،هما نا محبوبترین کارها در پیشگاه خداوند عزوجل،انتظار فرج است.

حضرت امام صادق(ع) فرمودند:

از شمار انچه آیین ومذهب امامان(ع)را تشکیل می دهد،پرهیزگاری،پاکدامنی وشایستگی است،تا آن که فرمودند:وانتظار فرج امام زمان(ع)همراه با شکیبایی.

حضرت امام موسی کاظم (ع)

به واسطه از پدران بزرگوارشان نقل می کنند که پیامبر اسلام(ص)فرمودند:برترین کارهای امت من،انتظارفرج و گشایش ازخداوند عزوجل است.

حضرت امام باقر(ع)

ازپدران بزرگوارشان نقل می کنند که پیامبرگرامی اسلام(ص)فرمودند:برترین عبادت،انتظار فرج است.

ابوبصیر می گوید:

عرض کردم:بلی،بفرمایید.

روزی حضرت امام صادق(ع) فرمودند:می خواهیدبرای شما بگویم آنچه را که خداوند عزوجل اعمال بندگان خود رابدون آن قبول نمی کند.

امام (ع) فرمودند:

گواهی دادن به این که هیچ معبودی جز خداوند سبحان نیست،و حضرت محمد(ص) بنده وفرستاده ی اوست؛پذیرفتن دستورات الهی؛دوستی با ما وبیزاری جستن از دشمنان ما اهل بیت؛تسلیم بودن در مقابل امامان معصوم(ع)پرهیزگاری وکوشش با اطمینان وآرامش؛وانتظار امام قائم(ع)

سپس فرمودند ما اهل بیت حکومتی داریم که هر زمان خداوند بخواهد،آن را می آورد.

وبعد ادامه دادند:هرکس شادمان می شود از این که از یاران

امام قائم(ع)باشد باید منتظر او باشد و عمل خود را با پرهیزگاری ونیکوییهای اخلاقی همراه سازد،در حالی که منتظر امام زمان(ع)است. پس اگر از دنیا رفت وامام قائم(ع)بعد از مرگ او ظهور کرد،به او همانند کسی که در رکاب آن حضرت است پاداش می دهند.پس کوشش کنید ودرانتظارظهورامام(ع) باشید.گوارا باد بر شما،ای گروهی که در سایه رحمت الهی قرار گرفته اید.

تعیین وقت ظهور!

فضیل گوید:

ازحضرت امام باقر(ع)پرسیدم:آیا برای ظهور امام زمان (ع) وقتی تعیین شده است؟

امام(ع)

سه بار فرمودند:آنان که برای ظهورامام زمان(ع)تعیین وقت می کنند،دروغ می گویند.

حضرت امام صادق(ع) فرمودند:

هر یک از مردم که وقت ظهور امام زمان(ع) را برای تو تعیین کرد،از درغگو خواندن او ترسی به خود راه مده. ما اهل بیت،برای هیچکس زمان ظهور مهدی(ع)را مشخص نمی کنیم.

فضیل بن یسار

گوید:ازحضرت امام باقر(ع)شنیدم که می فرمود:هرکس از دنیا برود در حالی که برای او امام و راهنمایی نباشد،به مرگ جاهلیت(کافر)مرده است؛وهرکس از دنیا برود در حالی که امام خود را بشناسد،برای او زیانی ندارد که این امر(ظهور امام زمان)زود انجام شود یا به تاخیر افتد؛هر کس از دنیا برود در حالی که امام خود را بشناسد،مانند کسی است که در خیمه ی امام زمان(ع)همراه با آن باشد.

عبدالرحمن بن کثیر گوید:

من نزدحضرت امام صادق(ع)بودم که مهزم اسدی خدمت ایشان وارد شد وگفت:فدایت شوم!این امر(ظهور امام زمان(ع))که شما درانتظار آن هستید،چه زمانی واقع خواهد شد؟همانا غیبت امام زمان(ع)طولانی شده است.

امام(ع)

می شوند.

در جواب فرمودند:ای مهزم!کسانی که برای ظهور تعیین وقت می کنند،دروغ می گویند وشتاب کنندگان در این باره هلاک می شوند وآنان که تسلیم امر الهی باشند نجات می یابند و به ما ملحق

امیرالمومنین حضرت علی(ع)فرمودند:

تلاش برای از جای کندن کوهها آسانتر است از مبارزه با پادشاهی ای که برای آن مدت خاصی قرار داده شده است.از خداوند یاری بخواهید و شکیبا باشید،همانا زمین از آن خداست وآن رابه هر کدام از بندگانش که اراده کند،واگذار می کند،و سرانجام نیکو از آن پرواپیشگان است.در انجام این کار(فرج امام زمان(ع)) قبل از رسیدن زمان آن شتاب نکنید که پشیمان خواهید شد،و پایان انتظار بر شما طولانی جلوه نکند که سنگدل می شوید.

مقام منتظران

حضرت امام سجاد(ع)فرمودند:

هرکس درزمان غیبت امام قائم(ع)برعقیده به ولایت ما اهل بیت پایدار بماند،خداوند پاداش هزاران شهید،همانندشهیدان بدر و اُحد را به او عطا خواهد کرد.

سندی از جد خود نقل می کند که گفت:

به حضرت امام صادق(ع)عرض کردم:چه می فرمایید درباره ی کسی که از دنیا برود،در حالی که به ظهور امام زمان(ع)عقیده دارد و در انتظار آن است؟

امام(ع)

فرمودند:او همانند کسی است که در خیمه ی امام قائم(ع) وهمراه با آن حضرت است.پس لحظه ای سکوت کردند و بعد فرمودند:مانند کسی است که همراه با رسول خدا(ص)باشد.

حضرت امام باقر(ع) فرمودند:

زمانی بر مردم فرا می رسد که امامشان از میان آنها غیبت می شود.پس خوشا به حال کسانی که در آن زمان بر اعتقاد به امامت ما وعمل به دستورات ما استوار می مانند. همانا کمترین ثوابی که برای آنهاست،این است که خداوند عزوجل آنان را ندا می دهد:ای بندگان من!به آنچه بر شما پوشیده و مستور بود،ایمان آوردید و غیب را باور داشتید.بشارت باد شما را به پاداش نیکو از سوی من.حقیقتا شما بندگان من هستید. عبادت شما را قبول می کنم،از شما در می گذرم و گناهانتان را می بخشم.به خاطر شما برای بندگانم باران می فرستم و بلا را از آنان دور می کنم،واگر شما نبودید البته عذاب خود را بر آنها نازل می کردم.

حضرت امام موسی کاظم (ع) می فرماید:

خوشا به حال آنان که در زمان غیبت امام قائم ما(ع)به محبت ما چنگ می زنند و بر دوستی ما و بیزاری از دشمنان ما،استوارند.آنان از ما هستند و ما از آنان هستیم،آنها از امامت ما خشنودند وما از شیعه و پیرو بودن آنان.خوشا به حال آنها.سوگند به خدا!آنان در روز قیامت با ما و هم رتبه ما هستند.

آزمایش شیعیان در زمان غیبت

امیرالمومنین حضرت علی(ع)فرمودند:

برای امام(ع)دوران غیبت وسرگردانی مردم واقع می شود که برخی از گروههای مردم در اثر آن سرگردانی،گمراه می شوند و برخی دیگر هدایت می شوند،آنها بهترین افراد این امت اند که با نیکان خاندان من همراه هستند.

حضرت امام حسن عسکری(ع)فرمودند:

سوگند به خدا!او(حضرت مهدی(ع))حتماً غایب خواهد شد به گونه ای که در آن غیبت،از هلاکت نجات پیدا نمی کند مگر کسی که خداوند او را بر ایمان به امامتش استوار می کند، و به دعا برای تعجیل فرج او موفق می گرداند.

جابر جعفی گوید:

خدمت حضرت امام باقر(ع)عرض کردم:فرج شما اهل بیت در چه زمانی است؟

امام(ع)فرمودند:

بسیار دور است!بسیار دور است!فرج و گشایش برای ما حاصل نمی گردد،مگر این که شما غربال شوید و باز غربال شوید تا ناخالصها بروند و آنچه خالص و برگزیده است بماند.

حضرت امام رضا(ع)فرمودند:

سوگند به خدا! چیزی که انتظارش را می کشید،واقع نمی شود تا این که مورد آزمایش قرار گیرید وخوب و بد شما از هم جدا شود، وتا این که ازشما باقی نماند مگر افرادی بسیار کم نظیر و بسیار کم نظیر

پیامبرگرامی اسلام(ص)فرمودند:حضرت مهدی(ع)

به گونه ای که بر اعتقاد به امامت او پایدار نمی ماند مگر کسی که خداوند سبحان قلب او را برای ایمان آزموده باشد.

از فرزندان من است که خداوند سبحان به وسیله او شرق و غرب عالم را فتح می کند.او همان کسی است که از میان دوستان خود غایب می شود

حفظ دین در زمان غیبت

حضرت امام صادق(ع) فرمودند:

پس مدتی طولانی سر به زیر انداختند و ساکت شدند،سپس فرمودند:همانابرای صاحب این امرغیبتی است که در غیبت او،بنده ی خدا باید تقوای الهی را مراعات کند و به دین خود چنگ بزند.

برای صاحب این امر(احیای دین و از بین بردن بدعتها)غیبتی است.کسی که در زمان این غیبت،به دین خود چنگ بزند و آن را رها نکند،مانند کسی است که با کشیدن دست خود به دور شاخه ی پر خار گَوَن،خارهای آن را بکند.سپس امام (ع) با دست مبارکشان این حالت را نشان دادند و فرمودند:کدام یک از شما با دست خود خارهای گَوَن را چنگ زده است؟

زُراره گوید:

من عرض کردم:مردم درآن زمان چه می کنند؟

حضرت فرمود:به دستورات و عقاید دینی خود،که از امامان معصوم گرفته اند،چنگ می زنند واز بدعتها دوری می جویند تا

عبدالله بن سنان گوید:

من عرض کردم:دعای غریق چگونه است؟

حضرت فرمود: می گویی

حضرت امام صادق(ع) فرمودند:زمانی بر مردم فرا می رسد که امام آنان از میانشان غایب می شود.امام زمان (ع)ظهور کند.حضرت امام صادق(ع) فرمودند:به زودی زمانی فرامی رسد که حق وباطل بر شما مشتبه می شود و باقی می مانید بدون نشانه ای که ظاهر باشد وامامی که شما را هدایت کند.از آن فتنه نجات پیدا نمی کند مگر کسی که با دعای غریق،خدا را بخواند.یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک.(ای بسیار دگرگون کننده ی دلها،دل مرا بر دین خودت استوار فرما.)

پس من گفتم:

یا مقلب القلوب والابصار ثبت قلبی علی دینک.

امام(ع)فرمودند:البته خداوندسبحان،دگرگون کننده ی قلبها وچشمها است،اما همانطور که من میگویم،بگو:

یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک.

بر گرفته شده از کتاب آشنایی با حضرت مهدی(عج)

جایگاه انتظار

درانتظارظهور...
ما را در سایت درانتظارظهور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4m3135 بازدید : 231 تاريخ : پنجشنبه 20 آبان 1395 ساعت: 21:25